Budgetitems chemie en biologie
Zonder maatbeker zouden we verloren staan in de keuken! Koken kan altijd zonder precieze maten, maar als het op bakken aankomt, bereiken we al snel...
Alle gegevens bekijkenIndien in uw omgeving diwaterstofmonoxide (DHMO) bij jou in de buurt lekt, moet je snel handelen! Deze vervelende chemische stof is immers extreem ...
Alle gegevens bekijkenVoor ons nerds tellen feiten en meetbare gegevens. Dit geldt natuurlijk ook voor de keuken. Daarom is een maatbeker een absolute must! Dit is echte...
Alle gegevens bekijkenKoude handen zijn gewoon vervelend. Afgezien van het feit dat ze ongemakkelijk aanvoelen, kunnen ze je verhinderen om je smartphone goed te gebruik...
Alle gegevens bekijkenAls de vuile vaat in je keuken zich langzaam zo hoog opstapelt dat je verwacht dat het vurige oog van Sauron erop troont, is het eigenlijk tijd om ...
Alle gegevens bekijkenLaat iemand nog eens zeggen dat wij mensen altijd geïnteresseerd zijn in onze eigen veiligheid: Ons onderzoek heeft uitgewezen dat bijna alle mense...
Alle gegevens bekijkenDe Plantarium Garden Lab laat zaden groeien zonder de noodzaak van voortdurend te bewateren. Ideaal als bij jouw thuis planten meestal geen kans ma...
Alle gegevens bekijkenVoor iedereen die dagelijks in contact komt met chemicaliën zoals natriumchloride en diwaterstofmonoxide, allerlei zuren en basen hanteert en bloot...
Alle gegevens bekijkenOm de een of andere reden lijken wetenschappelijke termen bij veel mensen automatisch ontzag en soms zelfs angst in te boezemen. Als je bijvoorbeel...
Alle gegevens bekijkenMet het douchegordijn met periodiek systeem wordt je hygiënische ochtendritueel gelijk een scheikundige ervaring - direct in bad met een beetje H2O...
Alle gegevens bekijkenSinds Heinz Rühmanns opmerkingen over alcoholische gisting in Die Feuerzangenbowle weten we dat chemie en aangeschoten plezier hand in hand gaan. N...
Alle gegevens bekijkenJullie noemen het "bakken", wij noemen het "experimenteren met het gedrag van verschillende chemicaliën onder constante verhitting". En natuurlijk ...
Alle gegevens bekijkenVertrouwen in God is één van die dingen. De meeste wetenschappers hier zouden het waarschijnlijk afwijzen als basis van hun bestaan. Nauwelijks ver...
Alle gegevens bekijkenWe hebben een probleem met diwaterstofmonoxide, kortweg DHMO. Elke persoon die is overleden heeft deze kleurloze en reukloze chemische stof geconsu...
Alle gegevens bekijkenWanneer je bent geïnteresseerd in de interne werking van ons universum en wat het massa maakt, zal je vroeg of laat de tabel van Mendeljev teg...
Alle gegevens bekijkenEr leven veel merkwaardige en vaak wat vreemd uitziende wezens in de diepzee. Een van de bekendste is de zogenaamde blobvis, wiens wetenschappelijk...
Alle gegevens bekijkenWe kennen allemaal het oude gezegde: koken is kunst, bakken is wetenschap. Per slot van rekening kunnen verknoeide gerechten meestal op de een of a...
Alle gegevens bekijkenJullie noemen het "bakken", wij noemen het "experimenteren met het gedrag van verschillende chemicaliën onder constante verhitting". En natuurlijk ...
Alle gegevens bekijkenDe grote aantrekkingskracht van protonen komt niet zomaar – niemand kan hun positiviteit weerstaan. Hetzelfde geldt voor mensen, dus neem de proton...
Alle gegevens bekijkenZoals we allemaal weten drinkt de gemiddelde nerd zijn koffie het liefst zwart. Geen melk, geen suiker, geen franje. Maar af en toe is een latte ma...
Alle gegevens bekijkenEr zijn verschillende methodes om je scheikunde huiswerk te leren. Een daarvan is met een mop:Helium komt in de bar, zegt de barkeeper: 'Sorry, ik ...
Alle gegevens bekijkenIn de natuurkunde zijn er veel belangrijke wetenschappers die als voorbeeld moeten worden genomen. Maar vaak worden de kleinsten over het hoofd gez...
Alle gegevens bekijkenAl sinds de lessen op school zou iedereen zich moeten realiseren dat niets werkt zonder scheikunde. In de 17e en 18e eeuw nam de studie van de stru...
Alle gegevens bekijkenHierbij willen we graag het vooroordeel aanvechten dat geeks planten niet leuk vinden. Het probleem dat Geeks met planten hebben is dat ze constant...
Alle gegevens bekijkenDe keuken kan een gevaarlijke plek zijn - je werkt met zuur, scherpe messen en hoge hitte en veroorzaakt chemische reacties. Er zou veel meer gewaa...
Alle gegevens bekijkenIn 1989 dacht Phil Katz dat je veel geld kon verdienen met compressie. Hij had het niet helemaal mis, want de uitvinding van het ZIP-formaat maakte...
Alle gegevens bekijkenEr zijn een paar dingen die je niet kunt voorspellen: Wie er als volgende sterft in Game of Thrones, de Spaanse inquisitie of het verrassingselemen...
Alle gegevens bekijkenKen jij dit ook? Zodra je de keuken in gaat om te koken, gaan er tientallen chemische vragen door je hoofd. Wat is ook alweer het atoomnummer van g...
Alle gegevens bekijkenPlanten kweken is een wetenschap op zich. Geen wonder dat het zoveel fans heeft onder nerds. En zeker als je veel tijd doorbrengt binnen je eigen v...
Alle gegevens bekijkenVroeger was alles beter - je hoefde maar vier elementen te onthouden. Maar sinds de oudheid is niet alleen de definitie van deze "kleinste" bestand...
Alle gegevens bekijkenVergeet alles wat je leraar scheikunde verteld heeft*: "Drink niet uit de proefbuizen"; ! Wees voorzichtig met vloeistoffen"; "Laat niets je gezich...
Alle gegevens bekijkenDiwaterstofmonoxide is net als veel andere chemische stoffen - de dosis maakt het gif. Het is echter niet alleen de hoeveelheid die bepaalt hoe gev...
Alle gegevens bekijkenLaten we het hebben over de olifant in de kamer: diwaterstofmonoxide (DHMO). Deze chemische stof is een stille moordenaar die elk jaar talloze mens...
Alle gegevens bekijkenWat er op het blik staat. De perfecte mok voor iedereen met een cafeïneverslaving. Of het nu koffie, thee, cola of cacao is - deze vloeibare brands...
Alle gegevens bekijkenOsmose is de diffusie door een semi-permeabel membraan... Als deze zin, die veel mensen zouden moeten kennen van biologielessen, je ogen doet oplic...
Alle gegevens bekijkenPassend bij de natuurwetenschap, waaraan hij is gewijd, maakt de Wetenschapsbeker: Chemie al een grandioze entree met de vergelijking van de knalga...
Alle gegevens bekijken