Doorgaan naar inhoud

Je hebt Deadpool van zijn troon gestoten!

Er is zeker veel veranderd in de afgelopen 2 jaar. Maar geldt dit ook voor de smaak van nerds en geeks als het gaat om hun favoriete onderwerpen? Is Deadpool nog steeds de populairste superheld? Houden echte nerds nog steeds van Star Trek TOS? Is er nog iemand die Commander Keen leuk vindt?
Dit en nog veel meer wilden we van jullie weten in onze enquête over de populairste thema's en franchises van 2021. Honderden nerds hebben weer gestemd. En hier zijn de resultaten.


Zoals elk jaar waren er precies 200 thema's en franchises die gemarkeerd konden worden met "vind ik leuk". Als een thema/franchise veel van zulke likes heeft verzameld, stijgt het in de ranglijst. In de volgende PDF vind je de ranglijst van deze franchises gesorteerd op plaats in 2021 (met de bijbehorende percentages). Je vindt er ook de ranglijsten van 2019 en het verschil tussen de twee jaren.

Omdat we maar precies 200 stemplaatsen hebben (anders zou de lijst eindeloos zijn) en er regelmatig nieuwe suggesties worden toegevoegd, worden de slechtste onderwerpen onderaan verwijderd uit de volgende poll. Daarom zul je dingen als Fortnite, Conan, RoboCop en vele anderen niet in de lijst vinden.

Persoonlijk ben ik vooral blij met drie dingen in de huidige resultaten:

  1. Wetenschap is afgegleden naar nummer 1 in populariteit. Het lijdt geen twijfel dat de wetenschappelijke successen van de afgelopen maanden en jaren hier op zijn minst gedeeltelijk verantwoordelijk voor zijn. Een mooie ontwikkeling. :)
  2. Deadpool is voor het eerst in bijna 3 jaar uit de top 10. Dit is niet om me op de borst te kloppen - Deadpool is geweldig en ik ben blij dat er een derde film komt. Maar voor mij kon het de echt massale nerdthema's alleen niet bijhouden.
  3. Vooral het feit dat de nieuwkomers Bud Spencer & Terence Hill en Asterix zo hoog staan is een grote verrassing. Nieuwkomers eindigen meestal veel verder naar beneden. Ik hoop dat we de winkel en de loot box een beetje kunnen opwaarderen op deze onderwerpen. We houden onze ogen nu zeker open. :)
Vorig artikel Ons magazijn en kantoor werden opgeheven en we moesten verhuizen.
Volgend artikel Wees voorzichtig!